Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ebben a menüben láthattok néhány fotót a tengerről és az élővilágáról.

 

Kép 

 

 Costa Brava (Vad Part ) a tengerből kimagasló sziklákra egy vár épült,onnan védték a partszakaszt a korabeli kalózoktól.

 

 

 

Kép

 

 

 

 Közelebbi kép a várról.A vár másik oldalát függőleges,meredek sziklák védik a tenger irányából.

 

 

Kép 

 

 

 Búvárok a földközi tengeren.

 

 

 

Kép 

 

 Késő délutáni kép a naplemente előtti utolsó pár fotó egyike.A háttérben egy sziget látható ami több madárfajnak ad biztos menedéket és fészkelő helyet.

 

 

Kép 

 

 A vár egyik kiálló szikláján,állva háttérben a Földközi tenger és a Costa Brava partszakasz.Ha a tenger közepe felé nézünk akor közel 400 km mire szárazföldet találunk (Olaszország nyugati partját)

 

Kép 

 

 Extrém pecás a sziklán (középen) kimászik a felszerelésével mivel csak így tud halat fogni a szikla tövében mert az erős hullámok a sziklákhoz csapódva 3 méterre is felcsapnak és lesodornak mindent a kövekről.A kifogott tengeri halakat a helyi éttermek felvásárolják.

 

Kép

 

 

 Felmentem az egyik életmentő "toronyba" a kép bal sarkában a vár látszik a naplementében.

 

 

Kép

 

 

 A földközi tengeren hajókázva a szigetek között egyre szebb panoráma tárúl elénk.

 

 

 

Kép 

 

 

Egyik sziget a másik után.Itt békés ,csendes volt a tenger minimális hullámokkal,ez ritkaság arra felé.

 

Kép

 

 

 

 A part közelében rengeteg kis és nagy zátony található,nem érdemes ott úszkálni mert az erős hullámok könnyen neki vághatnak a szikláknak.Én beúsztam pár 100 métert,befelé szinte húzott a tenger,a part felé úszva viszont nehezebben haladtam,ez azért is érdekes mert általában a hullámok mindent partra sodornak,lehet a sok zátony miatt van,nagyon megtörik a hullámokat.

 

 

Kép 

 

 Ezt a képet egy hajókázás során csináltam.Üveg fenekű hajóval sétahajókáztunk a Földközi tengeren,a víz nagyon tiszta akár 15-20 méterre is le lehetett látni a felszin alá.Látni lehet a nagyobb hal rajokat vízalatti szírteket és ahogy hírtelen völgy szerűen elméllyűl a tenger.A hajó bement egy barlangba ahol számos tengeri állat és növény volt.Ez a kép a barlang bejáratának egy része bentről nézve kifelé a nyílt tengerre.Gyönyörű volt!A hajó kapitánya mikor meghallotta hogy magyarúl beszélgetünk megörűlt és így szólt: ÁÁÁ Madzsarok.. tengeri paradicsom :) igaz ez volt minden Magyar tudása de jó érzés volt hogy olyan messzire kicsi hazánktól valaki beszéli a nyelvünket legalább pár szó erejéig a tengeren.Ezt a pár szót egyébként még kb.5 másik nyelven is tudta.Ugyanezt elmondta az angoloknak is,nekik is tetszett a dolog.Jópofa.

Kép 

 

 Galaphago sziget.Itt a víz olyan tiszta volt hogy lehetett látni minden követ,kavicsot a tenger alján.Az első alkalommal azt hittem csak kb térdig ér a víz és amikor egy szikláról bele léptem rögtön "elnyelt"akkor jöttem rá hogy valójában több méteres víz volt.A part csendes békés,mindenfelé pálmafák a hullámok éppen hogy fodrozzák a víz felszinét.Tökéletes hely azoknak akik szeretnének elvonúlni egy gyönyörű de csendes helyre.A helyi emberek nagyon barátságosak és közvetlenek.Számomra meglepő volt a nyitott bizalmuk a túristák felé.

Kép 

 

 

 Naplemente a Földközi Tengeren.A parthoz közel ilyen szigetek és zátonyok emelkednek ki a tengerből.

 

 

Kép 

 

 

 A szikla tetején egy fa nőtt,máshol néhány virágon kívűl kopár hegyes,éles kövek vannak csak.

 

 

Kép 

 

 Tengeri férgek ahogy elő bújnak a homokból,a háttérben egy hal úszik éppen az egyik felé.

 

 

Kép 

 

 

 

  Az előző képnek egy részlete.

 

 

 

 

Kép 

 

 

 Tengeri élővilág.Korall.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Vízalatti kép.Korall és a halak.

 

 

 

 

Kép 

 

 

  Vízalatti kép 2.

 

 

Kép 

 

 

 Vízalatti kép 3.

 

 

Kép 

  Ezen a fotón jól látható a fentről beszűrődő fény.Mivel a víz sekély,így a homokon megcsillan és szép fehér színt ad neki.A kép jobb felső sarkában látszik a felszín.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

evanenihkak@freemail.hu

(Eva nenje, 2010.01.26 16:41)

Szia Ferokam !
Szepek a felvetelek,nem is irtal rola,hogy te ilyen helyeken jartal.
Ez a nyaron vakacio alatt volt ???
Pusza: Eva nenje !